NYAlinjen

Nytänkande - Yrkesorienterande - Annorlunda

Nyalinjen är vår ettåriga utbildning på heltid som riktar sig till dig som gått ut grundskolan och är mellan 15 och 20 år. Ett år hos oss förbereder dig för vidare studier och du kan välja att höja dina betydelsefulla vitsord om du har åländskt grundskolebetyg.

Valbara kurser – kursvalen görs under höstterminen.

Direktansökan

Du kan ansöka om restplatser till NYAlinjen under tiden 10.06-30.08.2024 här på vår hemsida. Till ansökan ska du bifoga ditt avgångsbetyg från grundskolan.

Varför välja NYAlinjen?

Hos oss deltar du i fria allmänbildande studier och deltar i de obligatoriska kurserna som alla på NYAlinjen har. Våra duktiga pedagoger stöttar dig i ämnen du behöver läsa upp och våra kreativa verkstäder och fria kurser ger dig möjligheten att testa på något helt nytt. Den allmänna undervisningen utvecklar dina färdigheter i kommunikation, social kompetens, informationssökande och lär ut metoder för samarbete och hållbart tänkande.

Mer information och studieguiden hittar du på sidan praktisk information

Efter NYAlinjen

Folkis är examens- och betygsfri. Efter genomförda studier får du ett intyg över utbildningens innehåll och omfattning (baseras bl.a. på din närvaro) och två tilläggspoäng som du kan använda vid vidare gymnasiala studier på Åland.

 

Om utbildningen
Omfång:

1 år, heltidsstudier

Ansökan:

Direktansökan 10.06-30.08.2024

Undervisningsspråk:

Svenska

Avgifter:

Avgiftsfri (materialkostnader tillkommer för valbara kurser)

Linjeledare

Pernilla Lindroos

+358 (0) 18 42381

Direktansökan 10.06-30.08.2024
Gör ansökan online.
Behöver du hjälp med din ansökan?

Vi svarar gärna på dina frågor kring innehåll, förkunskapskrav och betyg. Mejla kansliet@folkis.ax för mer information eller ring oss direkt på +358 (0)18 43240